Såg just komedi filmen "The invention of lying" 
Den handlar basically om en annorlunda värld där ingen kan ljuga, det existerar bara inte. Alla säger som dom känner osv. Allt annat är helt normalt. Så en dag uppäcker en man att det går att säga något som inte är sant. Och då tror ju såklart alla på allt han säger eftersom lögner inte existerar. Han blir rik, berömd och hela köret. Bra film tycker jag. 
Men det jag tyckte var mest intressant var att skaparen av filmen, Ricky Gervais som är komiker och författare och känd för att vara atheist och driva en hel del med religion (det var så jag kände till honom). Han arbetade in sin tro (eller "icke tro") i filmen. I den där fullkomligt ärliga världen så fanns inte religion alls. Alltså säger Ricky att religion bara är lögner och påhitt. Så i filmen ljuger han för hela världen och säger att det bor en man i himlen som styr över allt. Och efter att man dör så hamnar man på ett fantastiskt ställe, men om man är elak får man inte komma dit, då hamnar man istället på ett hemskt ställe. Och det blir ju en stor sensation i hela världen osv.
Det tycker jag var lite vågat av Ricky Gervais. 
Jag är själv väldigt intresserad av religion och är väll något av en atheist. Det är hur galet som helst att det finns männsikor som lever sitt liv efter en bok och tror helt blindt på allt den säger. Bara min åsikt. 
Vad har ni för åsikter om religion? Är det något ni funderar mycket på?
Hur som helst, rekomenderar filmen. Ricky är en rolig snubbe
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0